Publicitat
Baix Llobregat · 2 de Setembre de 2009. 15:36h.

Trampes per tenir una plaça escolar

L'Ajuntament de l'Hospitalet detecta irregularitats d'alguns pares

Trampes per tenir una plaça escolar

Ernest Maragall

Algunes famílies de L’Hospitalet podrien perdre la plaça escolar dels seus fills, després que l’Ajuntament hagi comprovat que s’havien empadronat "de manera fraudulenta a un habitatge que no era el seu habitual amb l’objectiu de poder tenir més punts per inscriure els fills a l’escola desitjada".

La passada primavera es va realitzar el procés de preinscripció a la ciutat, amb uns resultats satisfactoris: el 84% de les famílies van poder anar al centre escollit com a primera opció i un 93,4 ho van poder fer en una de les opcions escollides. Tot i així, l’Ajuntament va rebre diverses instàncies manifestant "possibles fraus d’algunes famílies per aconseguir una plaça a escoles de fora de la seva zona educativa". En el Ple de juny, el Govern municipal es va comprometre a obrir una investigació.

Després de revisar la documentació aportada per les famílies es van "detectar una vintena de casos amb situacions susceptibles de constituir un frau en el procediment de matriculació, i es va iniciar un procediment administratiu per cridar les famílies a una entrevista personal amb l’objectiu que poguessin aportar proves sobre els canvis de padró anòmals que s’havien registrat. La Guàrdia Urbana també va fer visites".  

La majoria d’aquestes famílies van poder demostrar la veracitat del seu empadronament. Però es van detectar "alguns casos irregulars" que a finals de juliol es van posar en coneixement del Departament d’Educació, perquè els retiri la plaça escolar obtinguda fraudulentament". Aquestes places lliures s’adjudicarien a aquelles famílies que es van quedar en llista d’espera.

L’objectiu del Govern municipal amb aquesta actuació és "garantir la igualtat d’oportunitats a l’hora d’accedir a les places educatives i evitar possibles fraus en la preinscripció escolar". Per aquest motiu ha instat la Generalitat a "donar de baixa la plaça a aquestes famílies per falsedat documental abans de que comenci el curs, tal com permet l’actual normativa".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Joan Garcia, Reus, 03/09/2009 - 11:43

El problema és que a l'hora de crear noves escoles preferenixen donar satisfació a la seva clientela, fent-los funcionaris, enlloc de fer-ne de noves concertades que són les que tenen més clientela.

#6 Joan, BCN, 03/09/2009 - 11:13

El problema no es escoger el colegio, el problema es que el que hace trampas deja a otra familia fuera. Es imposible que todos podamos elegir el colegio de nuestros hijos. Que metemos 200 niños por clase en los colegios mas solicitados?

#5 kim, hospi, 03/09/2009 - 09:41

El Morcilla porta als trigemins al col.legi que vol, a un col.legi public i obrer com el COLEGIO ALEMAN.

#4 Joan Garcia, Reus, 03/09/2009 - 09:34

És més fàcil criminalitzar els pares que es preocupen per triar escola que crear un sistema que permeti a les famílies escollir realment escoles. A REUS hi ha zones on només deixen escollir entre una escola religiosa i una de pública.

#3 Montesquieu, barcelona, 03/09/2009 - 04:45

Uiii quina gent mes dolenta!!!. Mira que pretendre poder escollir lliurament l escola on vols enviar el fill? Pero que s han cregut, que estem a un estat de dret o que?