Publicitat
Montsià · 19 d'Agost de 2010. 10:47h.

Trata de blanques a Catalunya

Detinguts cinc homes que haurien comprat dones per obligar-les a prostituir-se

Els Mossos d’Esquadra han detingut 5 persones per la seva presumpta implicació en la compra de dones romaneses per obligar-les a prostituir-se a la carretera N-340, al seu pas per Sant Carles de la Ràpita (Montsià). En el moment dels arrestos, el grup s'estava lucrant suposadament de l'explotació sexual d'onze dones d'entre 19 i 38 anys. La investigació determina que les dones eren captades a Romania amb promeses d'establir relacions sentimentals a Catalunya per aconseguir una vida millor. Quan arribaven a Tarragona, però, eren venudes a un grup de proxenetes que les obligava a exercir la prostitució a peu de carretera amenaçant-les, agredint-les, vexant-les i violant-les.

Segons els Mossos, els membres d'aquest grup es comportaven de forma violenta amb les víctimes si es resistien a prostituir-se, amb contínues amenaces de mort, agressions físiques i sexuals i vexacions, alhora que les obligaven a mantenir relacions sexuals amb ells. Una de les dones havia estat tancada durant cinc dies en un domicili, durant els quals va ser agredida i vexada per, finalment, tornar-la a la carretera a continuar amb la prostitució.

Les dones eren obligades a mantenir relacions sexuals amb els clients fins i tot sense protecció, i al preu que marcaven els proxenetes. Al final de la jornada havien de lliurar-los tots els diners.

Si la dona quedava embarassada, se l'obligava a seguir-se prostituint fins a un estat avançat de gestació i després la feien abortar posant en perill la seva vida.

Els cinc detinguts, tots ells amb domicili a Vinaròs, són Tudor P., de 32 anys, Vasile P., de 35, Giani P., de 20, Ioan I., de 30, i Profira Riri O., de 31. Se'ls acusa de delictes relatius a l'exercici de la prostitució, contra els drets dels treballadors de ciutadans estrangers, agressions sexuals, detenció il·legal i contra la salut pública.

Els arrestats van passar a disposició judicial divendres passat i el jutge va decretar presó provisional per a tots ells. Els agents continuen fent gestions per localitzar la resta de víctimes d'aquest grup.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat