Publicitat
Barcelonès · 21 de Gener de 2011. 12:34h.

Traves per a les primàries de l'Hospitalet

L'aspirant no té accès al cens ni pot fer servir els símbols del PSC

José Conde, aspirant a candidat a l'alcaldia de l'Hospitalet pel PSC, ha denunciat les traves que li està posant la Federació per a poder aconseguir els avals. Conde, a més, no pot utilitzar ni els símbols del partit ni el mobiliari que hi ha a la Federació per a poder fer les rodes de premsa.

Fa una setmana, el cinquè tinent d'alcalde de l'Ajuntament de l'Hospitalet va fer pública la seva intenció de presentar-se a unes primàries per a disputar-li a l'actual alcaldessa, Núria Marín, el primer lloc de les llistes de les properes eleccions municipals. En aquell moment, l'aspirant a candidat va fer una roda de premsa a la Federació, amb els logos del PSC al darrera i fent servir el faristol del partit.

Aquest divendres, Conde ha tornat a convocar la premsa a la seu del partit però la mateixa sala semblava una altra. I és que han desaparegut tots els logos del PSC i fins i tot les fotos de l'alcaldessa. Tampoc hi havia el faristol, i és per això que n'han hagut d'improvisar un, sobre el qual s'han enganxat els micròfons de la premsa amb celo.

Dilluns passat, la Federació de l'Hospitalet del PSC va descartar la candidatura de Conde i va anunciar que la seva candidata a les properes eleccions municipals serà Núria Marín. Tanmateix, va comunicar a Conde que si vol presentar-se a unes primàries haurà d'aconseguir el 40% d'avals necessaris.

L'aspìrant a candidat ha denunciat aquest divendres les dificultats que se li estan posant per a trobar les signatures. Segons ha explicat, ni se li ha facilitat ni se li facilitarà el cens dels militants de l'Hospitalet. "La Federación no nos ha querido, o no nos ha podido dar el censo. Nos encontramos en una situación de clara inferioridad e indefensión", ha afirmat.

També ha explicat que ha fet arribar una carta al comité electoral del PSC demanant que corregeixin la situació i, donandes les traves segons diu s'estan trobant, permetin que s'allargui el termini per a presentar els avals.

Conde ha reclamat que la Federació de l'Hospitalet actuï igual que la de Barcelona, on s'ha proclamat com a candidats a Montserrat Tura i a Jordi Hereu. "No somos una población pequeña, estamos en la segunda ciudad de Catalunya y recuerdo que sólo Hospitalet y Barcelona somos federaciones", ha comentat Conde.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Osbalgi, l'Hospitalet, 24/01/2011 - 14:57

La situació de discriminació envers al candidat a primaries en l'Hospitalet i que fa el PSC fent servir com excusa els estatuts, només te un nom :POR
POR de que la militància s'expresi lliurament i sense coaccións.
POR de que es descobrixi la manca de projecte.
POR A PEDRE LA CADIRA

#21 laura, L\'H, 23/01/2011 - 00:03

De què te por l'alcaldesa? És que aquest Conde no té els mateixos drets que la Tura? Com és que la Tura no necessita avals? Al menys en Conde viu a L'Hospitalet. Estem fins els nassos d'aquesta alcaldesa i en general del caciquisme del PSC!

#20 Vicki, LH, 22/01/2011 - 21:31

Exijo qie en Barcelona tengan el mismo trato que hay en L'Hospitalet, el que marca los estatutos. A Mario Conde tambien le hubiera gustado que se saltasen la ley a la torera con lo del Banesto, pero no, fue a la carcel. Las leyes estan para cumplirlas y no para utilizarlas sengun lon interese

#19 Isabel, L'Hospitalet, 22/01/2011 - 19:32

Ànims Conde!! La dictadura de la Marín s'ha d'acabar!! És una vergonya les traves antidemocràtiques per impedir unes primàries com cal. Exigim el mateix tracte que a les primàries de Barcelona!

#18 Alvariño, Sitges, 22/01/2011 - 19:07

Al mi em fa gràcia la gent q parla d democràcia.Els estatuts del PSC són la nostra "llei" i són bastants clars.Es van votar fa 2 anys i ningú va dir res al respecte,ni tan sols Conde.Ara no entenc perq no valen.A la tardor serà el moment de canviar-los si els militants del partit així ho volen.