Publicitat
Illes Balears · 29 de Juny de 2012. 18:23h.

Tres mil euros de multa per protestar contra Bauzà

La Guàrdia Civil imposa aquesta sanció a la militant de les JERC de les Illes Esperança Mateu

Tres mil euros de multa per protestar contra Bauzà

Imatge d'una detenció durant la protesta (Foto: JERC)

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, les JERC, ha denunciat "una repressió policial desmesurada" contra el jovent independentista de les Illes Balears davant de les últimes protestes que s’han dut a terme contra les polítiques del Govern de Bauzá.

En aquest sentit, les JERC alarmen d’una "estratègia orquestrada contra el jovent independentista a través de la teràpia de la por, amb detencions injustificades, pràctiques abusives i multes totalment desproporcionades per tal de fer callar un poble que clama contra les decisions que pren l’executiu del PP".

L’última notícia que ha transcendit és que la Guardia Civil ha multat amb 3.000 euros a la militant de les JERC a les Illes, Esperança Mateu, (la única persona a la qual van identificar) per haver protestat contra la visita de Bauzà a Bunyola, el passat 28 de maig. Des de les JERC reiteren que "aquell va ser un acte totalment pacífic i denunciem la vulneració del
dret a la llibertat d’expressió". Així mateix, informen que es recorrerà la sanció.

Precisament aquell mateix, dia, la Guàrdia Civil va detenir també quatre manifestants, entre ells un militant de l’organització, "de forma totalment arbitrària". I a això, cal sumar-s’hi els identificats per la policia en la tancada a la seu de la Conselleria d’Educació "per protestar contra les agressions a la llengua catalana".

Per tot això, les JERC "donen el suport explícit als companys d’organització, a tots els afectats i multats, i a tota la gent valenta que protesta contra les polítiques involucionistes del Govern Bauzà". A la vegada que l’organització independentista juvenil recorda que "les seves multes, les seves agressions i les seves mentides no ens faran callar".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 Gerard, Barna, 30/06/2012 - 11:30

Me gustas democracia pero estás como ausente...

#4 Antoni, Mahón con H, 29/06/2012 - 21:52

La verdad me parece poco, esta gente no pinta nada en las Islas, que se vaya a Cataluña y dejen de tocar las narices.

#4.1 Pere, Oliva, 30/06/2012 - 23:56

Un menorquí de Maó, de nom Antoni i escrivint en castellà; em sembla que eres més falç que la demanada de perdó del borbó.

#3 Xipolleig, Barcelona, 29/06/2012 - 20:02

Ja se sap que el fonamentalisme espanyol, PP, C'S, UPyD o PSOE, no entén el que vol dir democràcia, mentre si la gent protesta davant d'un governant corrupte i mentider un pot ser empresonat, els gestor de Bankia,Gurtel o el Palau de la Música estan lliures i tranquils

#2 lector_333, Barcelona, 29/06/2012 - 19:44

2012? País europeu democràtic? No es pot un manifestar contra un polótic? Llibertat d'expressió? ... quelcom s'ens està escapant de les mans ... i els balears encara el voten. ...

#1 rasca, castelldefels, 29/06/2012 - 18:43

Que se joda viva la guardia civil

#1.1 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 29/06/2012 - 19:48

Això, que es foti la guardia civil. Vius o abduits per extraterrestres, però que es fotin i que marxin.

#1.2 te los huevos. colono, Arbucies, 29/06/2012 - 20:00

.Exacto, que se jodan vivos, esos cretinos.
I de pas, si hi arribes, tu també, colono.