Publicitat
Barcelonès · 24 de Febrer de 2009. 18:02h.

Trias denuncia "corrupteles i il·legalitats" a l'Ajuntament

Demana "responsabilitats polítiques" i la dimissió de García Bragado pel cas BIMSA

Trias denuncia "corrupteles i il·legalitats" a l'Ajuntament

Xavier Trias, durant la roda de premsa

El President del Grup Municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha exigit "responsabilitats polítiques" a l’Ajuntament per les "greus il·legalitats, amiguisme, corrupteles i obstruccionisme dels governs municipals socialistes en la gestió de les obres del Fòrum 2004, i que ha posat de manifest un informe de la Sindicatura de Comptes sobre l’empresa municipal BIMSA". Xavier Trias ha apuntat a les dimissions del quart Tinent d’Alcalde i president de BIMSA, Ramon García Bragado, i del gerent municipal, Andreu Puig, com a màxims responsables d’aquest “pastel” i per amagar informació rellevant.

Xavier Trias ha ofert una roda de premsa acompanyat dels regidors Joan Puigdollers i Antoni Vives, membres del consell d’administració de Barcelona d’Infraestructures Municipals, S.A. (BIMSA), en que ha valorat l’informe que la Sindicatura de Comptes ha elaborat sobre aquesta empresa municipal, responsable de la gestió de les obres del Fòrum Universal de les Cultures 2004, i que el mateix líder de CiU ha qualificat de “demolidor”.

Com ha dit el President del Grup de CiU, “s’ha jugat amb els diners públics i per això cal aclarir les responsabilitats per amiguisme en la contractació de personal i d’empreses”. “L’obstruccionisme i encobriment a la Sindicatura i als membres no socialistes del Consell de l’empresa és molt greu”, ha dit Trias que ha anunciat que el seu grup ha promogut la convocatòria, en sessió extraordinària, de la Comissió de Presidència, que presideix Antoni Vives, i que tindrà lloc el proper dijous, 26 de febrer, per aclarir els fets i demanar responsabilitats. “Hi ha d’haver responsables polítics i hi ha d’haver dimissions”, ha dit Trias.

A parer de Trias “és molt greu” que s’amagui informació als membres del Consell d’administració i que es trigui en aportar la informació a la sindicatura de Comptes perquè faci al seva feina. El líder de CiU ha apuntat com a màxims responsables d’aquest "pastel" el tinent d’Alcalde Garcia Bragado i el gerent municipal, Andreu Puig. El Cap del Grup de CiU ha indicat que l’informe 23/2008 de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, referit a l’empresa municipal Barcelona d’Infraestructures Municipals, S.A., “està ple d’il·legalitats, corrupteles, amiguisme i obstruccionisme; és un dels informes més greus que mai ha hagut de fer la Sindicatura de Comptes, és molt greu i fora de mida”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Buenaventura, Bcn, 24/02/2009 - 18:39

Si tots els polítics sou iguals de corruptes!!!

Fa falta una revolució