Publicitat
Barcelonès · 13 de Gener de 2011. 21:09h.

Trias denuncia una "greu crisi de lideratge"

"No existeix una lleialtat institucional entre els socis de govern. Uns critiquen els altres", afirma

Trias denuncia una "greu crisi de lideratge"

Trias, amb Duran i Mas, durant la conferència

El President del Grup municipal de CiU a l’Ajuntament i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha denunciat "una greu crisi de lideratge" al consistori de la capital catalana, durant una conferència que ha donat aquest dijous per a explicar el que serà el seu programa electoral. 

Trias, tot i que ha exposat que no volia que la seva intervenció fos "un repàs de tots els errors, dèficits estructurals i defectes profunds que són visibles en el nostre actual govern de la ciutat", ha recordat que "patim una greu crisi de lideratge a l’Ajuntament".

"Patim una greu crisi de lideratge a l’Ajuntament. No existeix una lleialtat institucional entre els socis de govern. Uns critiquen els altres i no es prenen decisions col·legiades. Avui ja assistim a un espectacle de dimensions patètiques al PSC de Barcelona amb l’enfrontament Hereu-Tura. Han perdut el nord, utilitzen ara l’Ajuntament per solucionar els seus problemes de partit, inverteixen únicament les seves energies en salvar la cadira i no en gestionar el problemes de la ciutat, que per això els han votat. Ja us dic ara mateix que si sóc alcalde aquestes actituds no succeiran. Cal prendre les decisions de forma col·legiada i ser corresponsables amb tot el que es decideix", ha afegit.

També ha afirmat que "un Ajuntament que lidera sap gastar bé els seus recursos, sap prioritzar. Un ajuntament que es marca unes prioritats no es gasta més de 3 milions d’euros en l’organització de la consulta per la Diagonal; no fa servir la idea dels Jocs Olímpic d’Hivern del 2022 simplement com una carta a la màniga per a distreure la ciutadania; no improvisa constantment amb idees com el monument als gais davant de la Sagrada Família, la festivitat del dia de Sant Valentí o es planteja si posa o treu les terrasses del passeig de Sant Joan en funció només d’una determinada estètica".

Xavier Trias ha pronunciat aquest dijous, a l’auditori de la seu corporativa de l’ONCE, la conferència “La Barcelona en positiu, la Barcelona del futur” en que el candidat de CiU a l’alcaldia de la capital catalana ha fixat els fonaments de la seva proposta per governar l’Ajuntament si els barcelonins i barcelonines li atorguen la seva confiança en les eleccions del pròxim 22 de maig. Xavier Trias ha estat presentat pel President de CiU, Artur Mas, en un acte en una sala plena a vessar, que ha comptat també amb l’assistència de nombrosos membres del Govern de la Generalitat.

Trias ha iniciat la seva xerrada destacant que "aquest any no és com qualsevol altre, és un any marcat pel final d’un mandat, per una nova esperança. Falten només cinc mesos per a les eleccions municipals, que afrontem amb la voluntat de generar un canvi després de 32 anys", i ha expressat que "avui vull intentar explicar amb un to, el més positiu possible, quina és la meva visió de futur que cal impulsar, en línies generals, per donar una nova empenta a la ciutat. Volem fer un canvi en positiu".

L’alcaldable nacionalista ha fonamentat aquest canvi "en tota una nova cultura política, perquè ja no es necessiten només canvis de govern, ni simples alternances, que són molt importants. Són canvis positius que comporten una nova manera de fer, que incorpori la imaginació, la capacitat de prioritzar, el tenir les coses clares, l’atenció a tothom i el bon servei públic, com a valors que agafen una nova dimensió".

Xavier Trias s’ha mostrat convençut que en els moments actuals de dificultats, marcats per la crisi, "és impossible sortir de moments com aquests seguint patrons antics, des de la simple resistència o només aguantant el temporal. Fan falta nous rumbs, noves actituds i noves prioritats: però de debò. No a curt termini sinó a mig i llarg. No a quatre anys vista sinó a deu o a vint. Una nova cultura ha de marcar un govern, ha de deixar empremta en la manera de fer les coses. Hi ha d’haver un abans i un després per a poder créixer en la bona direcció".

Precisament, pel que fa a les prioritats a curt termini ha dit que seran "garantir que ningú es quedi enrere, aplicar un pla d’estalvi i d’austeritat a l’Ajuntament, simplificació administrativa de la estructura de l'Ajuntament, agilitzar el pagament de l’Ajuntament als seus proveïdors, donar suport i estimular els professionals de l’Ajuntament promovent processos de promoció basat en un sistema de mèrits".

També "impulsar un canvi en el finançament de l’Ajuntament, moderació fiscal, buscar mecanismes de col·laboració amb el teixit productiu que estimulin els processos d’internacionalització, en l’àmbit de la indústria, el comerç i el turisme, fomentar la concertació públic-privada, i fer del diàleg i la col·laboració la clau de transformació de la nostra crisi econòmica i institucional en una oportunitat i que els mecanismes bàsics i de servei de la ciutat funcionin: neteja, seguretat, medi ambient, enllumenat, Bicing, etc".

Veure conferència sencera

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepito, barcelona, 14/01/2011 - 19:46

a lo mejor este sr acaba de alcalde pero por hastio del que hay no por que este sr sea lider de nada. El Sr. Trias no creo que sea lider ni de su escalera.

#1 Josep Portero, Terrassa, 13/01/2011 - 21:57

A CIU, un procés democràtic per escollir un candidat es impensable.