Publicitat
Barcelonès · 22 de Març de 2015. 15:09h.

Trias promet la reforma de la Diagonal fins les Glòries a dos mesos de les eleccions

Les obres podrien començar a finals d’any

Trias promet la reforma de la Diagonal fins les Glòries a dos mesos de les eleccions

Trias, passejant aquest diumenge per la Diagonal

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona d’estendre la reforma de la Diagonal cap a la plaça de les Glòries per fer que l’avinguda esdevingui un nou passeig de Barcelona, “mantenint com a premissa el guany en les voreres, que tindran de 7 a 9 metres d'amplada, el carril bici segregat, l’ordenació del aparcament de motos i mercaderies i reduint a un carril el trànsit pels laterals de l’avinguda”.

Per a l’alcalde, aquesta reforma té la voluntat que la Diagonal es converteixi “en un eix que la gent pugui gaudir-lo de manera clara”. Trias ha assegurat que la primera part de la reforma és “un triomf dels ciutadans” perquè s’ha convertit en “un lloc on les famílies poden passejar tranquil·lament i gaudir d’aquest espai”. “Amb aquesta transformació hem aconseguit que dues artèries de la ciutat com la Diagonal i el passeig de Gràcia es converteixin en un èxit de la gent que pot passejar i disfrutar-les”, ha celebrat l’alcalde.

Segons ha manifestat, aquestes obres “van ser un atreviment que ara està clar que és un èxit” i per això es fa el plantejament de continuar-ho fins a la plaça de les Glòries. L’alcalde ha explicat que es preveu que les obres del tram entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan puguin començar abans d’acabar aquest any.

L’avantprojecte recull algunes diferències respecte a l’obra ja executada en el tram proper a Francesc Macià. En concret es preveu crear noves places triangulars tant a la banda mar com muntanya. La pròpia geometria del traçat, que creua només illes de l'Eixample, dóna uns espais d'estada diferents respecte del tram ja executat, com són les places triangulars de les interseccions: Pau Claris-Diagonal-Rosselló i Bailèn-Diagonal-Mallorca.

L’objectiu del govern municipal és poder tramitar el projecte per reformar aquest tram els propers mesos amb l’objectiu de poder començar obres a finals d’any. La durada estimada dels treballs seria, segons l’avantprojecte, d’uns 10 mesos i tindria un pressupost aproximat d’11, 7 milions d’euros.

Trias ha passejat aquest migdia per l’avinguda Diagonal coincidint amb la jornada “Diumenges dels vianants” que ha permès tancar al trànsit els laterals de l’avinguda i del passeig de Gràcia per fomentar el passeig i el gaudi per part dels vianants.

Vianants gaudint de la Diagonal

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Carlos Gomez, Bcn, 23/03/2015 - 19:02

I xampany i pastes per tothom.

#11.1 lebasi, Barcelona, 24/03/2015 - 15:48

A quina hora???

Per cert, qui convida ?
A compte dels panots que no han canviat?
Algú saps els m2 de panots , facturats, que hi havia al projecte?

#10 Carlos Gomez, Bcn, 23/03/2015 - 13:08

Tot un entusiasmador de masses. S´el rifan.
Com el Trias, ningu.

#9 Marc3, Barcelona, 23/03/2015 - 09:52

quin alcalde tenim: el senyor Xavier Trias i Vorera

#8 trieta, vic, 22/03/2015 - 23:53


TODOS AL SUELO ,
QUE VIENEN LOS NUESTROS !!

#7 Carlos Gomexz, Bcn, 22/03/2015 - 20:12

La gent esta bocabada amb ell.
La emocio que desperta es impresionant, i aixo que esta en Zona Nacional.
Segur que el senyor Quico ens explicara el perque de tot plegat i qui hi ha darrera de tot aixo.
Un ma negre, segur.