Publicitat
Barcelonès · 11 de Febrer de 2013. 19:57h.

Trias recupera la Coronela

Entre les sis i les vuit del vespre es podrà veure el canvi de guàrdia de la històrica milícia ciutadana (1705 -1714)

Trias recupera la Coronela

La Coronela a El Fossar de Les Moreres

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recuperat la Coronela, que custodiarà l'Ajuntament de Barcelona durant la festivitat de Santa Eulàlia, aquest 12 de febrer.

La Coronela -una milícia ciutadana formada pels membres dels gremis professionals- és la principal novetat d'enguany i custodirà la porta gòtica de la façana del carrer de Ciutat i la porta principal (Porta del Trentenari) del Saló de Cent. Els ciutadans podran veure com fa el canvi de guàrdia.

L’origen d'aquesta milícia es remunta a les hosts veïnals de l’edat mitjana, en els quals els mateixos ciutadans s’organitzaven per a l’autodefensa i que tenien el privilegi de la guàrdia de portes i defenses de la ciutat.

La Coronela de Barcelona va ser abolida i desarmada el 1714, en caure la ciutat davant les tropes de Felip V. L’Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona s’encarregarà de recordar demà la història d’aquesta milícia ciutadana.

L’altra novetat de la jornada serà la presència de personatges històrics durant la visita a alguns salons nobles de l’Ajuntament.

Així, els ciutadans podran trobar el cronista del segle XIV Ramon Muntaner al Saló de Cròniques o els consellers Joan Fivaller i Rafael de Casanova al Saló de Cent. Al Saló de la Reina Regent, on es reuneix el Plenari del Consell Municipal, el personatge d’un periodista explicarà la seva història.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#11 iolanda, BCN-SANT ANDREU, 12/02/2013 - 18:04

APART DE LES BARBARITAS QUE ACABO DE LLEGIR DE SEGONS QUINAS PERSONES I QUE ALMEYNS TINC EL GUST DE NO CONEIXER, A MI PERSONAMENT M'AGRADA, I SEMPRE, SEMPRE RECORDAR LA HISTORIA D'UN PAIS ES MOLT LLOABLE I PERMET NO TONRNAR A REPETIR LAS MATEIXAS COSES. AMICS, COMPANYS!! CONTINUEU AIXIS.

#10 Barcelonino, Barcelona, 12/02/2013 - 15:59

Supongo que en algún momento darán vivas al "verdadero" rey de España... bueno, creo que en 1705 juraron lealtad a uno y luego cambiaron de opinión. Estos españoles...

#9 Alexandre Pineda, Barcelona, 12/02/2013 - 11:28

Al cap i a la fi, no sé perquè perdo el temps en escriure, on ho fan uns personatges immersos fins el moll dels ossos del proterviós (obcecació, obsessió superba) nacionalisme espanyol, sempre absolutista, guerrer..., i fil del mal on està ancorat (per ara), l'humanisme universal.

#8 Pedro, Barcelona, 12/02/2013 - 10:27

Rídiculo, el tema catalán, independencia, la mentira del 1714 está llevando a las cotas más altas nunca pensadas de un ridiculo pasmoso.
Yo creo que esto ya daría para hacer un programa de humor en una televisión libre.

#8.1 Aliz, Bcn, 12/02/2013 - 13:27

Pedro el incompleto. La mentira de 1714 y te quedas tan ancho...por lo menos ya que quieres desprestigiar explicate. Si no la proxima vez puedes coger tus palabras y.............. prefiero callarme

#7 Kropotkin, Vic, 12/02/2013 - 09:58

Jua, jua, jua,...