Publicitat
Vallès Oriental · 26 de Juliol de 2011. 08:45h.

Tripijocs a Vallromanes

L'Ajuntament assigna un sou de 28.000 euros a la tinent d'alcalde per compensar el pacte de govern

Tripijocs a Vallromanes

Mariluz Muñoz

L'Ajuntament de Vallromanes ha decidit ampliar el pressupost municipal i assignar-li un sou de 28.000 euros a la tinent d'alcalde després del pacte entre CiU i Independents de Vallromanes per governar la corporació. Esquerra va assolir a les darreres eleccions -amb David Ricart de cap de llista tres regidors i el major nombre de vots- però CiU -també amb tres regidors- va preferir finalment repetir el pacte de govern amb els independents, també amb tres.

L'acord preveu una retribució de 37.000 per a l'alcaldessa, Lourdes Prims, en representació dels Independents de Vallromanes- i els esmentats 28.000 per a la tinent d'alcalde, Mariluz Muñoz, per una compensació a temps parcial. En l'anterior mandat, no existia la figura de tinent d'alcalde. Transcorreguts dos anys, Muñoz esdevindrà alcaldessa i l'actual alcaldessa -amb un sou de 37.000- passarà a ser tinent d'alcalde.

El dirigent de Solidaritat Jaume Jaume ha declarat a e-notícies que "és vergonyós que la senyora Mariluz Muñoz s'assigni un sou de 28.000 euros l'any amb l'excusa de la dedicació a temps parcial, quan l'any passat estant ella també al govern municipal es van baixar els sous a tots els funcionaris un 5%". "Ara s'ha ampliat el pressupost municipal per pagar cada any el sou a aquesta senyora".

L'Ajuntament està governat per Independents de Vallromanes, amb tres regidors, en coalició amb CiU, que també té tres regidors. A l'oposició están ICV, amb dos regidors, i ERC, que amb tres representaciones va estar en negociacions amb la federació nacionalista per arribar a l'alcaldia. Al municipi hi resideix l'actual conseller d'Interior, Felip Puig.

El govern municipal, però, es va trencar a última hora, quan els republicans ja pràcticament donaven per fet l'acord, perquè CiU va decidir fer coalició amb els Independents de Vallromanes, mitjançant un acord de govern que dóna dos anys d'alcaldia per a cada formació.

17 Comentaris

Publicitat
#12 ramon, barcelona-c, 27/07/2011 - 12:07

Escombraría i demagogia.L'excelencia s'ha de pagar i aquest sou pot semblar alt comparat amb els10000 que cobra molta gent però es d'una modestia notable.Els polítics, contra l'opinió dela majoría dominada per la demagogia mesbarroera, haurían d'estar ben pagats, no amb sous d'administrati

#11 Ciutadà indignat, Vallromanes, 27/07/2011 - 12:01

Gràcies per esborrar el comentari del senyor Jordi Turull que hi havía entre les entrades del senyor David Ricart i el senyor Roger.
deixem de targiversar la informació si us plau.

#10 Roger, Barcelona, 27/07/2011 - 10:05

Està molt bé el titular, crida l'atenció i fa q la indignació creixi, q potser és l'objectiu principal, però afegeixo un incís: es dedueix q l'exercici periodístic es basa en contrastar la informació i només veig les declaracions del Sr. Jaume. Per la banda de l'Ajuntament no han dit res?

#9 David Ricart, Vallromanes, 27/07/2011 - 08:29

Si us plau, no digueu mentides; Com a portaveu municipal de Més per Vallromanes-Esquerra us puc assegurar que vam votar en contra d'aquesta modificació del pressupost i que hem denunciat públicament i per escrit aquests fets.

#7 David Carrillo Barón, Vallromanes, 26/07/2011 - 21:38

Nosaltres ICV-Vallromanes, ja ens vam posicionar en contra d' ampliar el sou en el passat ple on es va aprobar aquest sou. Més enllà, hem introduït la nostra proposta que ha estat rebutjada, per reduir el sou del alcalde i dels regidors un 50%.No l'han acceptat. Però encara hi ha més...