Publicitat
Tarragonès · 11 de Març de 2009. 11:53h.

Un Ajuntament de CiU va 'premiar' la parella de González

Una empresa de Mar García Vaquero va construir el port il·legal de Tarragona

Un Ajuntament de CiU va 'premiar' la parella de González

Mar Garcia Vaquero, amb González, en una portada de 'Lecturas'

Una empresa de Mar García Vaquero, parella de Felipe González, va construir el port d'iots de luxe de Tarragona que ha estat declarat il·legal per la justícia. L'ajuntament de Tarragona, quan era governat per CiU, va beneficiar a l'empresa de García Vaquero, al permetre la construcció de l'obra sense tenir llicència municipal, segons informa El Mundo.

La sentència, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ordena l'enderrocament dels sis edificis del complex urbanístic per entendre que es van aixecar sense disposar de tal permís. Un tràmit que hauria suposat per a les empreses beneficiades, entre les quals figura Sea Zalata, societat de Mar García i del constructor de vaixells Xavier Bisbe, fins a quatre milions d'euros de despesa pública.

L'Ajuntament, que va obviar la sol·licitud de llicència municipal per a les obres, va al·legar davant el jutge en primera instància i després davant el tribunal superior que no la creien necessària per entendre que la construcció estava exempta d'ella per la normativa portuària.

Segons la sentència, tot i això, no es pot justificar l'exempció de llicència municipal en aquells casos en els quals les obres de construcció o conservació, encara realitzant-se en la zona de servei portuari, no afecten pròpiament a les estrictes construccions o instal·lacions portuàries".

La marina d'iots de Port Tarraco, que va ser inaugurada el 2007 amb una inversió de 32 milions d'euros, va ser promoguda per International Marina Tarragona, propietat del grup immobiliari Procisa, que controla l'empresari Luis García Cereceda i en el qual també participa l'empresa de Mar García Vaquero i una altra empresa, Shwartz-Hautmont.

Cereceda, amo del restaurant Zalacaín, de Promocions i Concerts Immobiliaris, S.A (Procisa) i constructor vinculat al PSOE, manté amistat amb l'expresident del Govern Felipe González, que el va convidar a la festa de botadura del seu nou iot de 44 metres al Port de Tarragona l'any 2002, una celebració a la qual també va assistir l'empresari Fernando Fernández Tapias, Carlos Sainz, Javier Merino, Mar Flores, el llavors alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal (CiU) i el president del port, el també convergent Lluís Badia.

Un any després de la festa de botadura, es presentava projecte i maqueta del port de luxe. La promotora del complex, International Marina Tarragona, S.L, està participada, segons consta encara al Registre Mercantil, per les societats Procisa, de Luis García Cereceda, amb un 81%, l'empresa d'enginyeria Schwartz Hautmon Enginyeria i Comercial S.A, amb un 9%, i la societat Sea Zalata S.L, amb un altre 10%, on figura l'actual parella de Felipe González, Mar García Vaquero, que també va ser parella de Cereceda.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ccc, Vilablareix, 11/03/2009 - 14:15

Núvia sigunifica: dona que es casa, exactament és núvia el dia del seu casament, i que sàpigua aquesta senyora no es casa si no que és la parella, xicota o el que sigui de l'ex president. Aquest titular és una traducció literal del castellà, no?

#2 antisociata, Tarragona centre ( Eixample burgés), 11/03/2009 - 12:37

Aquesta noticia no treu, que hagi estat l' alcalde que ha aixecat Tarragona, a diferència de Ballesteros i tot els xarnegos que conformen l' equip de Govern Municipal, que s' ompliren la boca i encara no han fet res, car que inaguren obres iniciades ab

#1 Manel, Amposta, 11/03/2009 - 12:15

el llavors alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal (CiU) i el president del port, el també convergent Lluís Badia.