Publicitat
Baix Empordà · 19 de Gener de 2015. 19:10h.

Un dels ‘okupes’ de Calonge regenta un bar

La majoria dels que han ocupat el bloc de pisos reben ajuts socials, segons l’Ajuntament

Un dels ‘okupes’ de Calonge regenta un bar

Imatge del bar del 'okupa'

Un dels ‘okupes’ de l'edifici situat al número 20 de l'Avinguda Catalunya de Sant Antoni de Calonge regenta un bar a la mateixa localitat del Baix Empordà, només a 200 metres dels pisos ocupats.

Des de fa uns dies més de la meitat de pisos d'un edifici d'apartaments d'aquesta avinguda han estat ocupats il·legalment per un col·lectiu de ciutadans. L'Ajuntament diu que n'ha pogut identificar una bona part i que és molt sorprenent, ja que moltes d'aquestes persones reben ajudes socials.

El mateix alcalde Jordi Soler ha declarat que "són gent que no ha estat mai desatesa pel seu Ajuntament. Ben al contrari, en són beneficiaris de prestacions. Han rebut ajuts per lloguer d'habitatge i també del Banc d’Aliments, a més d'ajudes per a farmàcia i altres necessitats bàsiques. Som sensibles a les demandes dels més necessitats, però no podem entendre que una persona rebi ajuts per habitatge i al mateix temps n'ocupi un”.  

El consistori, mitjançant un comunicat, afirma que actuarà "amb la fermesa necessària" en el cas de l'ocupació de pisos, però que només podrà actuar "si és instat a fer-ho, perquè en l'àmbit legal no pot actuar pel seu compte si no hi ha un requeriment judicial o si no hi ha desordres públics”.

E-notícies ha pogut parlar amb alguns d'aquests ciutadans que han ocupat propietats privades. Un d'ells, Mimoun Elamrouchi, regenta el Bar Internacional, a 200 metres de l'edifici afectat.

Elamrouchi ha explicat que ara ha "cedit" el pis al seu fill Farid. Un altre okupa, Ahmed Belkhair, treballa de pescador a Palamós i diu que ell no va forçar cap porta, sinó que "vaig pagar 200 euros a un romanès per les claus". Segons Xavier Salvador, administrador de la finca, tot sembla indicar que hi ha una màfia que, a sobre, està fent negoci "traspassant" els pisos als que van arribant. 

Una imatge de la façana del bar

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 david, Sant Antoni, 27/01/2015 - 23:28

I per postes el govern local del senyor Sole els hi sedeix 35 anys el matadero de calonge per fer una Mezquita!!! Lo mes trist es que es per quatre vots pel poder!!!!!

#16 David, Sant Antoni, 27/01/2015 - 22:41

I per postes el Govern Local del Senyor Sole els hi concedeix una el matadero durant 35 any perque es facin una Mezquita!!!! Quins collons per quatre merda de vots!!!!

#15 laureta, palamós, 24/01/2015 - 22:26

A estos no los pueden echar, pero a la gente que tiene pisos y realmente no pueden pagar la hipoteca, rápido los desaucian. Ke vergüenza de país.

#14 rakel, calonge, 23/01/2015 - 17:37

A la puta calle las todos!!los de los pisos y el alcalde!!!vergonzosooooo!!!!si no kieren salir k los saken a la fuerza y k los mandena de donde han venido!!! Es increible !!!!

#13 aida, calonge, 23/01/2015 - 10:46

Crec qe aqesta gent qe te tot tipus de agudes no feia falta qe fessin aixo i aqet qe te un bar!!!!!!! Es un cara dura sera qe no fa dines al negoci per no poder alqilar ........
I son marroquins la majoria. I hem diran qe no poden pagar. Si son els qe mes agudes tenen!!!!!!! TOTS AL CARRER!!!!!