Publicitat
Selva · 13 de Novembre de 2013. 20:28h.

Un regidor del PP, a favor de "les víctimes del franquisme”

Vota per donar suport a la querella presentada a Buenos Aires contra l’Estat espanyol

Un regidor del PP, a favor de "les víctimes del franquisme”

Imatge d'un ple a Santa Coloma de Farners del 2012

El ple de Santa Coloma de Farners, celebrat aquest dilluns al vespre, ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’ERC de suport a la querella contra l’Estat Espanyol per crims contra la humanitat per l’afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Lluís Mon i Pasqual i 46 representants polítics catalans més. Fins i tot el regidor del PP hi ha votat a favor.

En aquesta moció, es manifesta “el suport de l’Ajuntament a la querella presentada al Jutjat Federal núm.1 de Buenos Aires contra l’Estat espanyol per aquests crims”.

També “es reclama a l’Estat espanyol l’anul·lació dels judicis sumaríssims duts a terme durant la dictadura per restituir la dignitat de les víctimes del franquisme” i “enviar una còpia de l’acord al Jutjat Central de Buenos Aires i al Ministeri de Justícia”.

El diputat Joan Tardà va presentar el passat 15 d’octubre una querella criminal a la justícia argentina contra l’Estat espanyol per “crims contra la humanitat” durant el franquisme, la qual va ser admesa a tràmit per la jutgessa María Servini.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 maria, Mataro, 14/11/2013 - 20:20

Ben jugat ! han hagut de fer-ho a l'Argentina,ja que a l'estat espanyol no existeix democracia.

#1 Johan, Sants, 14/11/2013 - 13:44

Normal....fins i tot poden entendre el genocidi que es va fer durant el franKKisme, podem perdonar (dificil) pero mai oblidar. El pp es una branca de la ultra dreta que desapareixera en un temps....Messi ens escolti