Publicitat
Barcelonès · 28 de Maig de 2013. 13:44h.

Una altre nyap a Barcelona

L'Ajuntament autoritza una remunta en un edifici noucentista i l'enderrocament d'un modernista

Una altre nyap a Barcelona

Imatge de la remunta a l'edifici noucentista

L'Ajuntament de Barcelona ha autoritzat les obres en dos edificis històrics de l'Eixample, un dels quals fins i tot ha estat enderrocat. Aquest és el cas d'una finca modernista situada al carrer de Còrsega de la ciutat.

Aquest edifici, que comptava amb elements modernistes, ha estat enderrocat. Fonts de l'Ajuntament han assegurat a e-notícies que es tractava d'una finca "no catalogada", ja que si no no s'hi haguessin pogut fer les obres. Tot i això, el consistori encara no ha donat resposta sobre els detalls de les actuacions fetes i el perquè s'han autoritzat.

Això se suma a la construcció d'una remunta en un altre edifici amb història, just al costat de l'esmentat. És el cas de la finca ubicada al número 129 de la Rambla de Catalunya, xamfrà amb Còrsega. Aquesta edificació noucentista compta ara amb dues plantes més d'alçada, però per a fer-ho no s'ha respectat l'estil arquitectònic.

Aquesta obra forma part de la remodelació de l'edifici per a construir habitatges de luxe. S'ha conservat la façana original, però, segons la plataforma Salvem la Rotonda, tot l'interior ha estar derruït per fer els nous habitatges.

Imatge de l'edifici modernista abans de l'esfondrament

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 ADRIAN, BARCELONA, 29/05/2013 - 10:12

Barcelona està ple d'edificis antics, amb dos o tres pisos afegits (que no conserven l'estètica del edifici). En la mateixa foto fixeu-vos en l'edifici de l'esquerra.

#4 hotel sant jaume, Barcelona, 29/05/2013 - 09:56

Moltes gràcies Rius per ensenyar els atemptats que permet l'Ajuntament de Barcelona a la seva ciutat que, tot i que són els que tenen més impacte pel nombre de visitants de la ciutat, també es produeixen sovint en altres ciutats i pobles catalans desgraciadament.

#3 Quina merda d'Ajuntament, BCN, 28/05/2013 - 23:38

Destruïr i vendre's la ciutat i el país per fer uns quants calerons és un vici propi de països i de gent sense dignitat ni cultura com la nostra.

#2 Barcelona, capital europea del mal gust, Barcelona, 28/05/2013 - 15:29

Això és una confirmació de la plena vigència del porciolisme a l'Ajuntament de Barcelona posat aquests dies en clara evidència habent donat permís a una empresa privada per disfrassar de carnestoltes una escultura emblemàtica de la ciutat (No sóc "perico" ni de cap equip).

#1 -emilio, a, 28/05/2013 - 15:03

Peor q las remontas es la fachada del nuevo edificio que substituye al anterior d corcega nº 290, que segun el Ayto no estaba "catalogado" aunque siempre ha presumido de tener protegidos todos los edificios del eixample anteriores a 1939- A saber por que en este caso han hecho una excepcion...