Publicitat
Garrigues · 3 d'Octubre de 2011. 15:54h.

Una regidora independentista del PSC a les Borges Blanques

Imma Purroy vota a favor de de ser un municipi moralment exclòs de la Constitució, insubmissió fiscal i l'associació Municipis per la Independència

Una regidora independentista del PSC a les Borges Blanques

Purroy, a la dreta en una foto d'arxiu

La regidora del PSC a l'Ajuntament de les Borges Blanques, Imma Purroy, ha votat a favor per declarar el municipi moralment exclòs de la Constitució. Aquesta iniciativa neix del rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i ha estat aprovada per unanimitat.

En aquest sentit, l’alcalde Enric Mir considera que “la retallada de l’Estatut de Catalunya en temes com la llengua, la justícia i el finançament no permeten tenir el sostre d’autogovern desitjat, que no s’adapta a les necessitats actuals”, per això “els municipis es solidaritzem per la manca de sensibilitat del Govern central”.

El Ple també ha aprovat per unanimitat declarar la seva insubmissió del deute que li reclama l’Estat. Mir assenyala que “els ajuntaments són sensibles al temes de finançament. No podem assumir retorns dels Fons de Cooperació pels mals càlculs del Govern. Reclamar partides econòmiques és ara del tot inoportú, en un moment on anem escassos de recursos”.

Les dues mocions han rebut els suport de tots els grups amb representació a l’ajuntament de les Borges, és a dir CiU, ERC, PSC, IBB, i CUP.

El Ple també ha aprovat l’adhesió de les Borges a l’associació Municipis per la Independència, iniciativa sorgida des de l’Ajuntament de Vic, i a la que ja s’han sumat ajuntaments del territori de Lleida com Tàrrega o Balaguer i es va ratificar les factures incloses en un crèdit de l’Institut de Crèdit Oficial de 209.000 euros i que permetrà pagar 40 factures pendents als proveïdors.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#13 miquel Giné , Sant Julià de Lòria ANDORRA, 05/10/2011 - 20:01

Aquest comentari và per els ignorants. Que Catalunya vol ser independent es una pura realitat i que ho aconseguim es questio de temps i perseverancia, aquests que en diuen Ciutadans de centre esquerra res, aviam si aprenen el català, tant de parlal com escriure per a representar al poble català.

#12 angel, cardedeu, 04/10/2011 - 19:37

Jo sòc del PP i a mès sòc Independentista. Que us penseu que els de PP no hi han independents? Que penseu que els de CiU no hi han ECSpanyolistes? Cada partit hi ha de tot, com aquet cas la de PSC Imma Purroy.

#11 Francesc, Badalona, 04/10/2011 - 13:49

Això l'únic que fa és confondre la gent i en especial al pocs independentistes que queden al PSC. Aquesta dona, si vol ser coherent, està en el partit equivocat.

#10 pep, puigcerdà, 04/10/2011 - 07:57

jo també em sento "moràlment exclòs" de comprar oli Borges

#10.1 Anna, Lleida, 04/10/2011 - 19:15

Sobretot quan l'oli de la marca comercial "Borges" no és de les Borges...

#9 Ciudadanista, Barcelona, 03/10/2011 - 22:22

Una prueba más de que el PSC es un partido desnortado, que tambalea sin rumbo siguiendo los pasos de los nacionalistas. En Catalunya a los ciudadanos de centro izquierda no nacionalista no los representa el PSC, los representa CIUTADANS.

#9.1 Francesc, Badalona, 04/10/2011 - 13:50

Voldràs dir CIUDADANOS