Publicitat
Barcelonès · 31 d'Agost de 2009. 11:43h.

Unió, contra els okupes

"Paguen els alternatius per l’espai que ocupen?, la resta de ciutadans, podríem fer-ho?"

Unió, contra els okupes

Duran amb els membres d'Unió de la llista de CiU per a la ciutat de Barcelona

El partit que lidera, Josep Antoni Duran i Lleida, ha denunciat que "no pot ser que els qui fan realitat la Festa passin nits sense dormir muntant, primer, i vigilant, després, els guarnits i amatents a les accions dels moviments alternatius, okupes, anti-sistema o com se’ls vulgui anomenar. No pot ser que, mentrestant, aquests alternatius, okupes, anti-sistema, que disposen d’un espai cedit pel sistema, per l’Ajuntament, prenguin la llum directament de l’enllumenat públic".

Unió a la ciutat de Barcelona es fa diverses preguntes: "paguen els alternatius per l’espai que ocupen?, paguen els alternatius per la llum que prenen?, són sancionats per agafar el llum del carrer?, la resta de ciutadans, podríem fer-ho?". En aquest sentit, consideren que "l’Alcalde i el seu equip es passen el dia venent fum i volent fer creure als ciutadans de Barcelona que tot el que succeeix a la ciutat és normal".

El partit de Duran entén que "qui es mereix diàleg, qui es mereix comprensió, qui es mereix consideració, són les famílies i els veïns que fan possible, per exemple, les Festes de Gràcia o les Festes de Sants, els treballadors i treballadores d’aquest país que es lleven cada dia per anar a treballar i que utilitzen l’espai públic per compartir-lo, amb respecte, amb la resta de la comunitat en els seus moments d’oci, no per monopolitzar-lo –l’espai públic- i acoquinar la majoria silenciosa com passa dia sí dia també a la Plaça de la Revolució, per posar un exemple concret".

A més, creu que "aquesta majoria silenciosa vol i ha de ser tractada amb justícia i sentit comú. Si uns tenen la llum gratis, que la llum gratis ho sigui per a tothom. Si els solars privats poden ocupar-se, que els pugui ocupar tothom. Si a les places s’hi pot fer de tot, que tothom hi pugui fer tot".

Per a Unió "una ciutat així seria invivible", i entenen que "hi ha determinats privilegis i atencions que l’administració ha de deixar de tenir amb els pocavergonyes que pretenen amb la seva ideologia dita alternativa disfressar la seva cara dura i el seu parasitisme del sistema que diuen combatre. Un sistema que, paradoxalment, després de trenta anys de governar els mateixos a la ciutat de Barcelona, és el que els acaba protegint i donant-los de menjar".

Aquest govern municipal "ha fet un model de la transgressió, a qui ha donat i dóna suport implícit i explícit, cosa que dóna peu a degradar aquesta ciutat i alhora fer que la gran majoria silenciosa i silenciada de la ciutat hagi d’aguantar a incívics, okupes i altres subespècies urbanes".

Per tot això consideren que "l’Ajuntament de Barcelona ha de garantir la llibertat a tots els ciutadans i no afavorir a aquells que basen la seva llibertat en restringir les de la majoria. El primer pas és fer complir la mítica ordenança de civisme. I si l’actual administració municipal no l’ha de fer complir perquè no n’és capaç o perquè no vol, que ho manifesti clarament i actui en conseqüència, derogant-la".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Emili Rosiñol Vidal, bcn, 01/09/2009 - 08:22

La reflexión me parece, facil , pero no por ello menos realista para la mayoria de la gente , que paga por todo y mas de la cuenta...Pero quien han sido los antisistema,que lo han llevado a esta crisis? Los amos del mismo...la élite financiera!!

#9 lluis, Tortosa, 31/08/2009 - 17:44

Els que son una sagnia per l'erari public son els milions d'espanyols que no declaren a hisenda. M'apostaria un ou a que molts d'Union entren dintre d'aquest grup.

#8 Enric, Barcelona, 31/08/2009 - 17:38

Els d'Unió són els que diuen les coses més clares i els de l'ética més antisistema-actual, és a dir , comunisme ICV-capitalisme PSC. Endavant. Visca i Ole!

#7 Sergi, Hospitalet de Llobregat, 31/08/2009 - 17:25

Soc Jove i Considero una Pressa de pel que amb el que costa arribar a final de mes, pagant totes les factures i demés... encarai gent rebi un servei com la llum de forma gratuita i no se'ls persegueix.

No vull gratuitat... que paguin com tots!!

#6 pep, barcelona, 31/08/2009 - 14:28

Si algú que es diu anti-sistema hi milités en el que diu, el que faría és anar-se\\\'n a la muntanya sense els beneplàcits del nostre sistema per demostrar-nos als demés que la seva proposta és una alternativa de debò. Les ciutats són sistema.