Publicitat
Baix Llobregat · 21 de Gener de 2009. 16:18h.

Vallirana tindrà la variant després de 20 anys de reivindicacions

El Ministeri de Foment ha anunciat que començarà les obres el proper mes de març

Vallirana tindrà la variant després de 20 anys de reivindicacions

El veïns fa més de 20 anys que demanen la variant

El Ministeri de Foment té previst iniciar la construcció de la variant de Vallirana, el proper mes de març, després de gairebé quatre anys d'estar aturades i de més de 20 anys de les reivindicacions dels veïns de la localitat. Les obres duraran 44 mesos, més de tres anys, i costaran 121,6 milions d'euros. 

Es dóna la circumstància que la N-340 és el Carrer Major de Vallirana, el que comporta la circulació de milers de vehicles al dia pel centre de la localitat, on s'han produït accidents i atropellaments. Per això, els veïns de Vallirana fa més de 20 anys que reclamen una variant de la N-340 per a que aquesta carretera no hagi de passar per la localitat.

El Ministeri de Foment va iniciar les obres de la variant l'any 2004, després de moltes manifestacions i reivindicacions, però als voltants de Setmana Santa de l'any 2005 es van aturar perquè s'havien trobat "moltes mines de plom i guix". Quatre anys més tard i després d'haver-se modificat el projecte diverses vegades, el Ministeri de Foment ha anunciat que les obres es reprendran el proper mes de març.

En el decurs de la redacció del nou projecte, el Cedex ha procedit a fer un estudi exhaustiu del subsòl d’aquesta zona.  La principal novetat d’aquest nou projecte és el fet que l’excavació dels túnels ara es durà a terme mitjançant un sistema mecànic, fet que garanteix la viabilitat de la construcció d’aquestes galeries i, n’augmenta la seguretat. També cal destacar que el nou redactat preveu que la profunditat dels túnels sigui major de la que estava prevista en el primer projecte. El projecte d’execució de l’obra es preveu que sigui de 44 mesos, donat la complexitat de l’actual traçat. I l’import total de l’obra és de 121,6 milions d’euros, mentre que l’anterior projecte tenia un pressupost de 49,4 milions d’euros.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Toni, Jalisco, 21/01/2009 - 21:45

De ser una localitat madrilenya faria anys que estaria feta la variant... Com faria anys que el tren de la costa no es menjaria el passeig marítim del Maresme al seu pas per les poblacions... i tantes altres coses...

#1 valliranenca emprenyada, Vallirana, 21/01/2009 - 20:09

ja era hora! esperem que aquest cop sigui de debò...