Publicitat
Gironès · 12 d'Abril de 2013. 14:03h.

Victòria de la PAH a Girona

Aconsegueixen la dació en pagament per a un malalt terminal amb una tancada a la seu central de Bankia

Victòria de la PAH a Girona

Maurice Picquet, amb membres de la PAH, durant la protesta

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha aconseguit una dació en pagament després d'haver ocupat la seu central de Bankia a Girona.

Membres de PAH han ocupat aquest matí l'oficina per reclamar un compromís de l'entitat financera que permeti evitar el desnonament de Maurice Picquet.

Picquet és un home de 60 anys malat de càncer d'ossos, en fase terminal, que ha estat apunt de ser desnonat. La PAH ha demanat a Bankia que accepti la dació en pagament en aquest cas o que bé li ofereixi un lloguer social. Finalment, han aconseguit l'objectiu i el banc s'ha compromès a signar la dació.

També s'ha pogut evitar el proper desnonament d'en Lluís, un jove de 30 anys que té un fill petit i que ja ha hagut de deixar casa seva fins a sis vegades. En el darrer avís, la jutgessa li havia donat cinc dies per abandonar el domicili.

Josep Canal, membre històric de la PAH de Girona, ha assegurat a e-notícies que "això és una victòria perquè si nosaltres no ens movem, ningú no fa res". "És un tema humanitari bàsic", ha afegit.

L'entitat en principi s'havia tancat en banda i en veure que els activistes no estaven disposats a abandonar l'oficina abans del seu tancament han avisat els Mossos per si era necessari desallotjar i garantir la sortida dels empleats a les 14:00 hores.

Agents de la policia ja han envoltat la seu de Bankia minuts abans de l'hora de tancar però finalment s'ha arribat a un acord i no ha estat necessària la intervenció policial.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#2 layetano, Salt city, 12/04/2013 - 14:57

Els de la PAH haurien d´esser responsables subsidiaris de tots els danys que ocasionen amb l´ocupació de sucursals, blocs de pisos i mobiliari urbà.

#2.1 anna, girona, 12/04/2013 - 15:52

I els bancs i els politics i ciutadsns que els defensen haurien de ser responsables civils subsidiaris del maltracte psicològic, patiment, seqüeles psíquiques de la coercio econòmica així com còmplices i connivents necessaris perls homicidis in?voluntaris que ocasionen als afectats

#2.2 Terraxa, Terrassa, 12/04/2013 - 16:07

I qui és el responsable subsidiari dels 216.000 milions d'ajuts públics directes al sistema financer des del 2008?
Diners que podrien haver-se usat molt millor en altres afers.
O els calers de les infraestructures ruïnoses?
El PAH és una conseqüència, no una CAUSA.

#1 CalmAparente, Salt, 12/04/2013 - 14:54

Estic fins els nassos d´aquests de la PAH.

#1.1 Jordi del Poble-sec, bcn, 12/04/2013 - 17:08

I cada cop hi ha més ciutadans que estan fins els nassos de gent com tu que recolza a l'oligarquia econòmica i arrossega a la misèria a milions de persones.

#1.2 ALFREDO, Salt, 12/04/2013 - 19:26

Pero que bobos sois. La PAH está orquestrada por la izquierda y cargada de subvenciones.

#1.3 Gerard, Barna, 13/04/2013 - 14:24

A Salt-o de mata viviu vosaltres, carallots.