Publicitat
Garraf · 11 d'Octubre de 2012. 17:39h.

Vilanova i la Geltrú declara el rei Joan Carles ‘persona non grata’

La moció considera que la monarquia és una institució "purament antidemocràtica"

Vilanova i la Geltrú declara el rei Joan Carles ‘persona non grata’

El rei Joan Carles I, en una foto d'arxiu

La capital de la comarca del Garraf, Vilanova i la Geltrú, ha aprovat una moció en l’últim ple municipal en què declara el rei Joan Carles ‘persona non grata’. Els cinc vots a favor dels regidors de la CUP i d’ICV-EUiA han estat suficients per aprovar la moció, que ha comptat amb el vot en contra del PP i les abstencions de PSC i CiU.

La moció ha estat presentada per la CUP en nom de l’Associació per la Tercera República de la comarca del Garraf. En ella es critica la figura del cap d’estat per jugar un paper “clarament partidista a favor d’una part d’Espanya i en contra de les classes populars”.

De la mateixa manera, la moció apunta que la monarquia dóna avui en dia “un espectacle absolutament lamentable”, així com una imatge “acaparadora de riquesa i egoista”, essent una institució “purament antidemocràtica”.

Des de CiU han preferit abstenir-se ja que creuen que ara és moment de centrar-se en la construcció de Catalunya com a nou estat de la Unió Europea, deixant el debat sobre el cap d’estat pel futur.

D’altra banda, el ple de Vilanova també ha aprovat una moció per declarar-se ‘territori català lliure’, gràcies als vots de CiU i la CUP. ICV s’ha abstingut i PP i PSC hi han votat en contra.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Agustin, Granada, 12/10/2012 - 11:07

Muy bien enhorabuena ya no comprare mas productos de este pueblo para mi empresa a esto se le llama crear riqueza este iva no lo aprtareis vosotrs para qe no os roben y expolien los colonos

#11 Santi Capellera i Rabassó, Barcelona, 12/10/2012 - 08:51

Enhorabona, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El cap d'Estat espanyol, a banda de ser un assassí sanguinari d'animals indefensos, és un cràpula que gran part del patrimoni que té l'ha arrabassat a Catalunya i gràcies als impostos dels catalans. Fora borbons anticatalans, "bribons", i "fortunes".

#10 Jordi Artigas, Vilanova i la Geltrú, 12/10/2012 - 01:15

"Hay democracia porque el Rey quiso"? pues vaya mier de democracia la que permite un Monarca y no la que reclamaban sus súbditos. Ese es el problema de España: que quedó atadao y bien atado, con momentos estelares como el "golpe de estado abortado por Juna Carlos el campechano". Marketing.

#9 fllambri, BCN, 11/10/2012 - 23:43

Com a persona nascuda a Vilanova em sento orgullòs del meu poble. Per fi es começa a fer justicia als meus avantpassats violats i decapitats per aquest regim. Es del tot cert que el temps posa en el seu lloc totes les coses. Amb perdo.

#9.1 Fran, Llinars, 12/10/2012 - 00:39

Com pots dir això dels avantpassats si n´ets un troç de xarnego que tenía els seus avantpassats reals passant fam i sense analfabetitzar o inclús al bàndol franquista.

#8 sauron, bcn, 11/10/2012 - 20:40

Institución puramernte antidemocrática? Inglaterra, Dinamarca, Holanda, Bélgica, Suecia, Noruega son monarquías y nos pueden dar lecciones de democracia sin pestañear. La democracia es una creencia personal, no institucional. Antidemócrata es quien pervierte la legislación a su favor...