Publicitat
Baix Ebre · 3 de Febrer de 2011. 15:13h.

Vuit hectàrees afectades pel cargol poma

El PPC reclama mesures “eficaces” per combatre la plaga

El diputat del PPC al Parlament, Joan Bertomeu, ha reclamat a la Generalitat que posi en marxa les mesures “eficaces” i destini els recursos humans necessaris per combatre la plaga del cargol poma als camps d’arròs del Delta de l’Ebre.

Bertomeu ha explicat que “tot i catalogar com a plaga l’expansió del cargol poma al delta de l’Ebre el passat mes de juliol, cal anar més enllà en mesures en l’àmbit europeu, estatal i català per evitar l’afectació a les plantacions d’arròs”. En aquest sentit ha denunciat que “les mesures proposades l’estiu del 2009 per el Govern han estat insuficients per frenar la plaga del cargol poma abans de sembrar la nova collita d’aquest any”.

El diputat tarragoní ha explicat que “ja són més de 8 les hectàrees de camps d’arròs afectades en el terme municipal de L’Aldea (Baix Ebre) on no es podrà conrear aquesta temporada ja que si es consumís l’arròs afectat podria provocar la malaltia de la meningitis”. Per aquest motiu des del PPC es considera necessari que “tant la Generalitat, el Govern espanyol, com la Unió Europea actuïn urgentment i de forma coordinada per minimitzar les pèrdues que ocasiona el cargol poma en el sector de l’arròs”.

Finalment, Bertomeu ha instat a la Unió Europea a dotar dels recursos necessaris per combatre l’afectació d’aquesta plaga al delta de l’Ebre. “Així com reclamar al Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí a realitzar els estudis adients per conèixer l’espècie del cargol poma per poder controlar i lluitar contra aquesta plaga”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat