Publicitat
Barcelonès · 27 de Febrer de 2011. 14:57h.

Xiulets a Hereu després de les primàries

Esbronquen l'alcalde durant l'acte de restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch

Xiulets a Hereu després de les primàries

Jordi Hereu, durant l'acte

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha rebut els primers xiulets després d'haver guanyat les primàries del PSC i de ser el candidat oficial dels socialistes catalans a l'alcaldia de Barcelona. Hereu ha estat escridassat quan es disposava a iniciar el seu discurs durant l'acte de la restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch, que simbolitzen les quatre barres de la senyera.

L'acte, que també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a més d'una àmplia representació política, ha estat carregat de simbolisme i de reivindicació nacional catalana, en el qual no han faltat els castellers, que han aixecat quatre pilars de quatre coronats amb dues banderes catalanes i dos de Barcelona. La Coral Sant Jordi ha estat l'encarregada de començar l'acte amb "El Cant de la Senyera", de Joan Maragall, i ha posat punt final al mateix amb la interpretació de "Els Segadors", l'himne català.

El fundador i membre del Secretariat d'entitats, Enric Padrosa, ha lamentat els nou anys transcorreguts des que es va començar a reivindicar la recuperació de les columnes. Padrosa ha agraït a ERC i CiU la seva ajuda per recuperar el monument i ha considerat "atacs a Catalunya", les sentències del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut o el tancament dels repetidors de TV3 a la Comunitat Valenciana. En aquest punt, alguns dels assistents a l'acte han cridat consignes a favor de la independència que s'han perllongat durant l'inici de la intervenció d'Hereu, que ha escoltat alguns xiulets.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 civilitzat, Barcelona, 28/02/2011 - 15:33

Senyor "educat": el passat juliol vam haver de suportar la bona educació que van tenir els seguidors de "la roja" destrossant mobiliari urbà i cremant arbres. Com se sol dir en castellà: "le dijo la sartén al cazo".

#13 kim, hospi, 28/02/2011 - 15:23

Hereu nacionalista?HAHAHA si, pero nacionalista español, a los sociatas el catalanismo les sirve de boca pero de actos son uns butiflers de tres parells.

#12 Ciudadanista, Barcelona, 28/02/2011 - 12:18

Hereu sirve al nacionalismo, aunque diga lo contrario. Merece muchos silbidos, por inepto y engañoso. En el Any Cerdà ha sido incapaz de restituir al creador del Eixample el monumento que tuvo en Barcelona de 1959 a 1971, derribado por obras en la Ronda del Mig. Dejará un mal recuerdo.

#11 educacion independentista, vielha, 28/02/2011 - 11:58

nos queda todavía mucho que soportar de estos indepes. Estan en las últimas y siempre apareceran en cualquier acto público. Lo próximo sera la final de la Copa, y si no al tiempo.
en fin,.... paciencia que tenemos, los civilizados,aguantando y soportando a estos frikis. Pero bueno, todo pasara.

#10 Albert Rocagrosa Piupetit, l'esquirol, 28/02/2011 - 11:43

els d'erc hi son molt contents amb aquetes columnes.. la memoria historica del patriotisme... per cert quant han costat... algun pallaro `'ha dit que el peatge per ERC ha estat de mes de 3 milions d'euros...fins i tot van escollir el estudi d'arquitectura..mans netes...